Следвайте Гласове в ТелеграмНеприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНеприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа
Коментари Харесай

Радев: Неприемливо е войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен изход

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз, това сподели президентът Румен Радев. Според него в случай че не се постави завършек на войната, Украйна ще бъде демографски опустошена и с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще са извънредно тежки последствия освен за нея, а за цяла Европа.

Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Отдавна предизвестих, че тази война ще се разрасне, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз.

Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката на Роберт Фицо за мира е показателна за следствията от насажданата непоносимост към непознатото мнение и ненавист. За това способстваха и доста политици, партии и медии със своето показване на всеки друг глас като „ проруски “, което е извънредно незаслужено и води до отрицателните последици. Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. За опитите насилието да се придвижва в Европа би трябвало да се търси отговорност.

Ако не се постави завършек на войната, Украйна ще бъде демографски опустошена и с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще са извънредно тежки последствия освен за нея, а за цяла Европа. Затова още веднъж приканвам за глас на разсъдъка и най-накрая за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие. Защото дали с него, или без него се върви към подобен излаз, само че разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за чието възобновяване ще би трябвало след това да плащаме.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР